Archív článkov za September 2024, strana 5

Otvor článok

Lejaky a záplavy: Kam sa rúti nízkotlaková Xania?

4.9 2024 15:43

Výdatné lejaky postihnú aj Francúzsko a severné Španielsko, uvádza nemecká meteorologická služba.

Otvor článok

BUĎ ROZUMNÝ: Polícia spúšťa akciu na boj proti alkoholu za volantom

4.9 2024 16:08

BRATISLAVA - V rámci preventívnych kontrol sa polícia zameria na všetkých účastníkov cestnej premávky – od vodičov áut až po cyklistov a používateľov elektrických kolobežiek.

Otvor článok

Feromónové parfumy nastolili revolúciu vo svete vôní. Naozaj nám pomôžu "privábiť" opačné pohlavie?

4.9 2024 16:22

Ľudia majú veľa žliaz produkujúcich zápach. Nie je však jasné, či tieto pachy obsahujú feromóny. Jedna staršia štúdia z roku 2004 naznačuje, že by to mohla byť možnosť. Výskumník zistil, že zlúčeniny ako androstenón, ktorý pôsobí ako feromón pre ošípané, sú tiež prítomné v ľudskom pote a moči.

Otvor článok

Zelenskyj mení ukrajinský kabinet po ruskom raketovom útoku zameranom na Ľvov

4.9 2024 16:39

KYJEV - Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba odstúpil z funkcie v rámci rozsiahlych zmien vo vláde, ktorých cieľom je dodať bojujúcej krajine "novú silu", ako to nazval Volodymyr Zelenskyj.

Otvor článok

REPORTÁŽ Slovenský deň kroja: Prezentácia toho najlepšieho, čo máme doma. Rozhovory s účinkujúcimi +FOTO +VIDEO

4.9 2024 16:47

BANSKÁ BYSTRICA – V nedeľu 1. septembra sa v meste pod Urpínom časť Slovenska odela do krojov. V Banskej Bystrici sa totiž konal Slovenský deň kroja. Na podujatí sa v tradičnom odeve objavili aj prezident Peter Pellegrini, ministerka hospodárstva Denisa Saková a prišla aj šéfka kultúry Martina Šimkovičová. Podujatie zorganizovala Mária Reháková.

Otvor článok

Severná Kórea popravila desiatky predstaviteľov kvôli záplavám, uviedli juhokórejské médiá

4.9 2024 17:27

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un dal minulý mesiac údajne popraviť dve až tri desiatky vládnych úradníkov v provincii Čagangdo, ktorú v júli postihli smrtiace záplavy a zosuvy pôdy. Úradníci boli údajne potrestaní za to, že nedokázali zabrániť katastrofe, ktorá si vyžiadala približne 1 000 obetí, informovali juhokórejské médiá. Ich správy nebolo možné overiť z nezávislých zdrojov, pripomenuli agentúry.

Otvor článok

ROZHOVOR Odborníčka na toxické vzťahy Bronislava Švrčková hovorí o narcistoch aj o ich obetiach

4.9 2024 17:58

Načítané knihy, napozerané videá. Stačí zadať do webového prehliadača správne kľúčové slovo a hneď na vás vypľuje informácie. O narcistoch. Ako ich spoznať, ako sa nenechať manipulovať, ako zostať silným, aj keď na vás narcisti tlačia a skáču vám po sebavedomí. Zdá sa, ako keby to bolo niečo moderné. Niekedy až žasnem nad tým, koľkí to majú naštudované a sväto-sväte by odprisahali, že áno, aj oni boli obeťami narcistov, lebo tak si to myslia.

Otvor článok

Neporazení uprostred ticha: Brazília pokračuje v 20-ročnej futbalovej sérii nevidiacich

4.9 2024 18:21

Stade Tour Eiffel zaujal svet počas olympijských hier a nie je menej malebný ani teraz, keď sa leto zmenilo na jeseň. Možno je to tým francúzskym folie a túžbou parížskeho publika rozprúdiť hluk vždy, keď sa naskytne príležitosť. Alebo je to jednoducho tým, že futbal naslepo, alebo ako ho tu nazývajú cécifoot, je akčný šport, ktorý vzrušuje rovnako ako udivuje. Nech už je dôvod akýkoľvek, je to celkom dobrá paralympijská vstupenka.

Otvor článok

Počasie Utorok

5.9 2024 05:07

Predpoveď počasia na 17.09.2024 (Utorok)

Otvor článok

V Bratislave 40 osobností prečíta mená obetí holokaustu, hudobným hosťom bude Pavol Hammel + VIDEO

5.9 2024 07:45

V pondelok 9. septembra 2024 sa o 18.00 hodine v Divadle P. O. Hviezdoslava na Laurinskej ulici 20 v Bratislave uskutoćní pietne podujatie „Čítanie mien obetí holokaustu 2024“.

Otvor článok

Veľký Slavkov v plameňoch: Oheň zničil tri domy, škody zatiaľ nevyčíslené

5.9 2024 08:03

VEĽKÝ SLAVKOV - Oheň zasiahol tri domy stojace v jednom bloku, no našťastie si nevyžiadal žiadne zranenia. Okolnosti a príčiny vzniku požiaru sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Otvor článok

Výber poroty v daňovom procese Huntera Bidena sa začne niekoľko mesiacov po jeho odsúdení za držanie zbrane

5.9 2024 08:15

LOS ANGELES - Vo štvrtok sa začne výber poroty vo federálnom daňovom procese Huntera Bidena len niekoľko mesiacov po tom, ako bol prezidentov syn odsúdený za obvinenia zo strelnej zbrane v inom prípade.

Otvor článok

Češka Muchová zdolala Brazílčanku Haddadovú Maiovú a postúpila do finále US Open + VIDEO

5.9 2024 08:24

NEW YORK - Česká tenistka Karolína Muchová postúpila do semifinále grandslamového turnaja US Open. Nenasadená hráčka zdolala 22. nasadenú Beatriz Haddadovú Maiovú z Brazílie 6:1, 6:4. Muchová si v boji o finále zmeria sily s lepšou z dvojice Iga Swiateková - Jessica Pegulová. Duel nasadenej jednotky a turnajovej šestky je na programe v noci na štvrtok.

Otvor článok

Trnavský kraj investuje do cyklotrás a modernizácie nemocníc

5.9 2024 08:41

TRNAVA - TTSK sa chce aktívne podieľať na rozvoji bezpečných podmienok pre cyklistov a podporiť alternatívne formy dopravy k motorovej doprave. Kraj zároveň schválil spolufinancovanie modernizácie gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v nemocnici v Skalici vo výške 250 000 eur.

Otvor článok

Liptovský Mikuláš: Postavia nový mestský bytový dom pre mladé rodiny

5.9 2024 09:03

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Bytový dom bude určený pre mladé rodiny s deťmi a ponúkne 26 bytov bežného štandardu. Radnica aktuálne pracuje na výbere projektanta, ktorý má do konca roka vypracovať projektovú dokumentáciu.

Otvor článok

Tucker Carlson sa v rozhovore s Darylom Cooperom podelil o svoje názory na Orbána, Trumpa a Putina +VIDEO

5.9 2024 09:15

Známy americký politický komentátor a moderátor Tucker Carlson mal nedávno vo svojej relácii historika Darryla Coopera. V klipe, ktorý zdieľala stránka The Tucker Carlson Network X (Twitter), obaja diskutovali o maďarskom premiérovi Viktorovi Orbánovi, ale aj o exprezidentovi Donaldovi Trumpovi či ruskom prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

Otvor článok

Slovenská ekonomika rastie: Domáca spotreba kompenzuje slabé investície

5.9 2024 09:32

Podľa metodiky ESA 2010 sa HDP kvantifikuje troma spôsobmi (výrobná metóda, výdavková metóda, dôchodková metóda). Vzhľadom na dostupné zdroje informácií je pre SR určujúca výrobná metóda.

Otvor článok

Rodiny rukojemníkov naliehajú na Bidenovu administratívu, aby uzavrela dohodu s Hamasom, ktorá nezahŕňa Izrael +VIDEO

5.9 2024 09:49

WASHINGTON - Rodiny amerických rukojemníkov zadržiavaných Hamasom naliehajú na Biely dom, aby vážne zvážil uzavretie jednostrannej dohody s teroristickou organizáciou s cieľom zabezpečiť prepustenie ich blízkych, a podľa piatich osôb oboznámených s týmito diskusiami sa o tejto možnosti v súčasnosti diskutuje v Bidenovej administratíve.

Otvor článok

Juraj Nociar bude stálym predstaviteľom Slovenskej republiky pri Európskej únii v Bruseli

5.9 2024 09:59

BRATISLAVA - Ako uviedol šéf slovenskej diplomacie, Európska únia predstavuje pre Slovensko životný priestor, kde sa môžeme rozvíjať a prináša nám možnosť podieľať sa na hľadaní spoločných riešení.

Otvor článok

Najmladší syn Donalda Trumpa sa zapísal na univerzitu v New Yorku +VIDEO

5.9 2024 10:05

NEW YORK - Najmladší syn bývalého prezidenta Donalda Trumpa, Barron Trump, začal tento týždeň študovať v prvom ročníku na univerzite v New Yorku, uviedol v stredu jeho otec.

Otvor článok

Na Dni otvorených dverí Domu umenia zažijete populárny Shuffle Dance aj prvý kurz BeatBoxu na Slovensku!

5.9 2024 10:18

Pod jednou strechou tanec, spev, herectvo, cvičenie aj Slovenské divadlo tanca. Dom umenia RDS Art Group ponúka tanečné hodiny a pohybovú prípravu pre najmenších od 2 a pol roka.

Otvor článok

USA obvinili zamestnancov ruskej televízie RT v rámci zásahu proti snahám o ovplyvňovanie volieb

5.9 2024 10:37

WASHINGTON - Spojené štáty v stredu vzniesli obvinenia z prania špinavých peňazí voči dvom zamestnancom ruskej štátnej mediálnej siete RT za to, čo úradníci označili za plán najať americkú spoločnosť na výrobu online obsahu s cieľom ovplyvniť prezidentské voľby v roku 2024.

Otvor článok

Kolumbijská spoločnosť Petro žiada o prešetrenie nákupu špionážneho softvéru Pegasus od spoločnosti NSO

5.9 2024 10:46

BOGOTA - Kolumbijský prezident Gustavo Petro žiada generálnu prokuratúru, aby vyšetrila nákup špionážneho softvéru Pegasus za 11 miliónov dolárov, ktorý sa podľa neho mohol použiť na špehovanie opozičných politikov počas predchádzajúcej vlády.

Otvor článok

Zastavenie tranzitu ruského plynu môže ohroziť Taliansko, Rakúsko a Slovensko, varuje Gas Intensive

5.9 2024 11:07

Aj keď analytici neočakávajú ohrozenie dodávok v Taliansku, priemysel má obavy z rastu cien a nepredvídaných udalostí.

Otvor článok

Šokujúci únik informácií: Odpočúvajú nás Facebook a Google?

5.9 2024 11:09

Milióny ľudí to tušili už dávno, ale teraz unikli informácie, že naše telefóny nás naozaj počúvajú. Zdá sa, že zjavný návrh jedného z údajných marketingových partnerov spoločnosti Facebook podrobne opisuje, ako firma odpočúva konverzácie používateľov s cieľom vytvárať cielené reklamy.

Otvor článok

Pegasus: Má SIS schopnosť sledovať mobilné zariadenia?

5.9 2024 11:18

BRATISLAVA - Kaliňák zdôraznil, že je zásadne proti používaniu systému Pegasus, pretože predstavuje ohrozenie demokracie.

Otvor článok

Trendy v maloobchode: Rýchly rast v špecializovaných obchodoch a stagnácia vo veľkoobchode

5.9 2024 11:32

Významný vplyv mal tiež rast tržieb v podielovo najvýznamnejšej zložke maloobchodu, vo veľkých hyper a supermarketoch.

Otvor článok

Šprint na 100 m vyhral Duplantis, Warholm tak musel súťažiť v drese súpera

5.9 2024 11:43

ZURICH - Očakávaný súboj v šprinte na 100 metrov medzi najlepším žrdkárom histórie Armandom Duplantisom a svetovým rekordérom v behu na 400 m cez prekážky Karstenom Warholmom sa skončil triumfom švédskeho skokana. Nórsky prekážkar tak prehral stávku a za trest musel na štvrtkovom mítingu Diamantovej ligy vo švajčiarskom Zürichu súťažiť vo švédskom drese jeho súpera.

Otvor článok

Martin: Zrážka motorkára s nákladným a osobným autom + FOTO

5.9 2024 12:07

Vodiči motorových vozidiel sa na mieste podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Bližšie okolnosti ako aj presné príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Otvor článok

Brian May, gitarista skupiny Queen, priznal, že mal menšiu mŕtvicu, ktorá mu znemožnila hrať +VIDEO

5.9 2024 12:23

LONDÝN - Gitarista skupiny Queen Brian May mal minulý týždeň menšiu mozgovú príhodu, po ktorej nemohol ovládať ľavú ruku ani hrať na gitare, uviedol v stredu vo videu, ktoré zverejnil na svojom Instagrame a webovej stránke.

Otvor článok

Streľba na strednej škole v americkej Georgii si vyžiadala 4 mŕtvych a 9 zranených

5.9 2024 12:35

NEW YORK - Pri streľbe v areáli strednej školy v americkom štáte Georgia zahynuli v stredu štyria ľudia a deväť bolo zranených, informovali miestne úrady.

Otvor článok

Bratislava: Trh s nájmami zažíva svoje maximá, ceny letia hore

5.9 2024 12:49

BRATISLAVA - Výrazný tlak na trhu vytvárajú momentálne aj študenti, pre ktorých je situácia o to zložitejšia, že mnohé bratislavské internáty prechádzajú rozsiahlymi rekonštrukciami.

Otvor článok

Kalifornské mesto postihli devastujúce zosuvy pôdy

5.9 2024 13:12

RANCHO PALOS VERDES - Kalifornské mesto postihnuté zosuvmi pôdy bolo v ohrození celé desaťročia a posúvanie sa nemusí dať zastaviť. Rancho Palos Verdes, pobrežná komunita v oblasti Los Angeles, by sa dala opísať ako geologická časovaná bomba.

Otvor článok

Horná Suča: Barman mu odmietol naliať, tak ho napadol

5.9 2024 13:21

HORNÁ SUČA - Poškodený útokom utrpel tržné rany na tvári. Tržné rany mal aj na pravom predlaktí, ktoré mu spôsobili rozbité sklené poháre na podlahe, na ktoré po útoku spadol.

Otvor článok

Pezinok: Mesto sa ospravedlnilo za mylné informácie o bezplatnej MHD

5.9 2024 13:43

PEZINOK - Rovnako sa ospravedlnili za chybnú informáciu o zavedení parkovacej politiky v meste od 1. januára.

Otvor článok

Robert Fico bude predsedať Rade vlády SR pre národnostné menšiny

5.9 2024 13:51

BRATISLAVA - Rada bude taktiež zodpovedná za implementáciu Európskej charty regionálnych alebo menšinových jazykov a Rámcového dohovoru na ochranu národnostných menšín.